2015 m. lapkričio 9 d., pirmadienis

Niekam nereikalinga močiutė

Su GMP atvežama 80+ močiutė, kuri vargiai randa kontaktą su supančiu pasauliu ir realybe. Namuose GMP išmatavo gliukozės kiekį kraujyje - žymiai mažiau normos (apie 1 mmol/l) ir atliko visus reikiamus veiksmus šiuo atveju. Ją atlydėjusi girta dukra rusolenklietuviška bando kalba išlementi, kad suleista per daug insulino ir duota raminamųjų (neaišku kokio -zepamo). 

Pacientė paguldoma į stebėjimo palatą, būklės sekimui, gydymui. Atsakingo slaugos personalo, kuris dažniausiai labiau nei artimieji rūpinasi žmonėmis, dėka, pastebima, kad pacientė atrodo nekaip ir ji perkeliama į toksikologinę reanimaciją.

O moralas, nors jų nemėgstu ir gal nereikia, bet tebūnie toks - kad visuomenėje gaji nuomonė apie žudikus baltais chalatais, o apie įtariamus žudikus gyvenančius kartu, vienuose namuose - nutylima, ir medikai negali niekam kaltinimų pateikti, o tik dirbti savo darbą ir sulaukti "antipadėkų" už "nedarbą". Nors čia mirties fakto nebuvo, o ir įtarimų taip lengvai mėtyti tikriausiai negalima. Nors pasikapstyti galima: močiutės lab. tyrimai - kaip ir idealūs (uždegimo ar dar kokių bėdų nenustatyta). Gliukozė gydymo eigoje laikėsi apie 4-5 mmol/l, taigi jai gulinčiai namuose tikrai nebuvo reikalo skirti daugiau insulino nei visada, taip pat kam skirti daugiau raminamųjų nei įprastai? Ties čia ir sustokim.

Žmonės mylėkit savo tėvus, ir vaikus, ir brolius, ir seseris, ir nelaukit lapkričio 1-os! Mylėkit kol gyvi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą