2015 m. lapkričio 9 d., pirmadienis

IN CASE OF EMERGENCY – RUN LIKE HELL!

Tinklaraštis "Pragaro ambulatorija" skirtas plačiajai visuomenei, kuriame rasite visko, kas susiję su skubiąja medicina (SM): t. y. nuo pačio plačiausio diapozono skubios pagalbos skyriaus kasdienybės aprašymų - nuo linksmiausių ir kuriozinių iki tragiškiausių, dar kartais rasite naudingos informacijos, pastebėjimų, pamąstymų ir patarimų. 
Aš save vadinu gan hiperbolizuotai - pragaro ambulatorijos terapeutu. Negaliu atskleisti nei kurioje ligoninėje dirbu, nei iš kurios ligoninės bus atskiri atvejai, taip pat vengsiu nurodyti datas - o viskas tam, kad būtų įdomu skaityti, būtų kiek įmanoma informatyvu, tačiau konfidencialu. Gal vieną dieną aprašysiu mūsų susitikimą!
Tikslas? Skatinti visuomenės domėjimąsi skubiąja medicina, ekstrinėmis situacijomis ir lavinti visuomenę skubiosios medicinos klausimais ir supažindinti su SM idealogija.
Lietuva, nors ir smarkiai atsilieka nuo išsivysčiusių šalių (JAV SM "veikia" jau 40 metų!), tačiau vistiek žengia į priekį (SM Lietuvoje pradėjo vystytis 2013 metais, kai įsteigta SM rezidentūra abiejose Lietuvos aukštosiose medicinos mokyklose), kuo reikia džiaugtis, ir priprasti prie naujovių. Tikiuosi savo rašymu prie to ir prisidėti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą